Tévhitek az Esküvői Dj-ről

Ebben a rövid kis cikkben azokat tévhiteket szeretnénk eloszlatni amik a manapság egyre népszerűbb esküvői dj szolgáltatás körül keringenek az interneten.

Válassz Dj-t, mert olcsóbb mint egy zenekar

Egy zeneszolgáltató árát az határozza meg hogy saját magával szemben milyen értékrendje van. Itt mindegy hogy zenekarról, zenészről vagy Dj-ről beszélünk. Közös bennük hogy drága technikával dolgoznak, hosszú évek alatt gyűjtöttek tapasztalatot. A dj szolgáltatás ára kb. megegyezik egy 1-2 fős zenekari formáció árával. Ha túl olcsó egy szolgáltató (lehet az zenész vagy dj is), ott biztos lehettek benne hogy más oka van.

Azért nem választunk dj-t mert nem akarunk diszkózenét. Mit szólnának az idősebbek és a rokonok?

Ennél a pontnál kell leszögezni hogy a dj és az esküvői dj két teljesen külön szakma, persze vannak hasonlóságok. Egy esküvőn a dj korántsem azt játssza amit egy szórakozóhelyen. Ezért az esküvőn pontosan az idősebbek szoktak a legjobban meglepődni hogy milyen egy igazán jó retro buli, és nem feltétlenül van szükség ehhez egy zenekarra. A régi zenék eredetiben a fiatalságukat idézik fel, ez pedig mindig érződik a hangulaton. Természetesen nem a zenekarok ellen vagyunk, egy jó partyzenekar ugyanezt a hatást el tudja érni.

A dj elvállalja a vőfély / CM szerepét is, ezzel szintén lehet spórolni

A Dj-nél valóban van mikrofon, mobil eszközök és beszélni is szokott. Érthető ez a felvetés ha egy nagyon kicsi családi jellegű eseményről van szó és kicsi a költségvetés. Ilyenkor szívesen segítünk, bemondunk dolgokat. De ez soha nem lesz egyenértékű a vőfély / cm munkájával. Egy személy soha nem tud ellátni két teljes embert kívánó feladatot.

Azért jó ha dj van mert akkor az szól amit a pár szeret

Sok esküvőn kapunk nagyon komoly kívánságlistákat, vannak párok akik nagyon precízen megtervezik mikor mi szóljon. Ez egy nagy hiba, főleg akkor ha a kívánságlista nagy része nem populáris zenékből áll. Hiába a pár fizet és ő a megrendelő, mi úgy gondoljuk hogy egy esküvő célja az hogy megmozgassuk a tömeget. Az pedig hogy mire lesz a legnagyobb buli, mindig a helyszínen dől el. Ha zeneszolgáltatót bíztok meg, akkor szó szerint olyat válasszatok akinek bíztok a tapasztalatában. Lehet megadni pár kedvencet, kívánságot. De ilyenkor félre kell tenni a személyes ízlést, és ha jó hangulatú esküvőt akarunk akkor a vendégsereg igényeit kell figyelembe venni.

 

Vélemény, hozzászólás?